Arkitektur & Design

Den byggnad som vi idag är stolta över att kalla för Miss Clara Hotel ritades vid sitt ursprungliga uppförande av den svenska arkitektfirman Hagström & Ekman. År 1910 stod det imponerande bygget klart, vid denna tid avsett att inhysa en av Sveriges största kvinnliga läroanstalter; Ateneum.

Ett hus med spännande möjligheter

Givetvis har mycket hänt under de senaste 100 åren och den inredning du idag ser runtom på vårt hotell är utformad i samarbete med den världsberömde och mångfaldigt prisbelönte arkitekten Gert Wingårdh.

Hållbara materialval, intuitiva och tydliga funktioner samt tillvaratagande av husets möjligheter och tidstypiska karaktär har varit tydliga ledord när vi, tillsammans med Gert och hans arkitektfirma, skapade vårt charmiga och exklusiva boutique-hotell

Samspel med vår urbana närmiljö

En av de största fördelarna med att placera vårt hotell på Sveavägen 48 är den direkta närheten till Stockholms innerstadspuls. Gert Wingårdh såg tidigt en stor potential i detta faktum och skissade redan initialt fram en planlösning som på entréplanet sveper in gatans urbana miljö och tillåter både reception, bar och restaurang att leva i en vacker symbios med Sveavägens liv och rörelse. I stort sett all inredning på entréplanet är specialritad för rummen där materialvalet domineras av främst kalksten och läder.

Våra rum

En trappa upp börjar hotellrummen. Hotellet har totalt 92 rum.
Hotellrummen är välplanerade och intima. De präglas av ett mörkt vackert, varmt trägolv i fiskbensläggning. Samma trä ramar in rummets väggar med en genomgående bröstning/boasering som vandrar runt rummets samtliga avdelningar, genom badrum, hall och sovrum för att sedermera avslutas i en fönsterbänk längs fasaden. Fönsterbänken innehåller minikyl, safety box, nattduksbord och förvaring samt erbjuder även ett charmigt sittalternativ i fönsternischen.

I de hotellrum där möjligheten finns är wc och bad separerat. Generellt har vi försökt att, genom frostat glasade ytor, leda in dagsljus i samtliga dusch- och badrum, vilket ger både rymd och en vacker känsla i dessa kakel- och marmorinklädda rum. All inredning är här specialritad förutom armaturer.

Modern funktionalitet införlivad i tidlös design

Gert Wingård har genomgående lyckats skapa en varm och personlig atmosfär, utan att kompromissa med varken funktionalitet eller vårt hotells urbana boutique-profil. Tillsammans med ett designarbete som har fokuserats kring gedigna och estetiskt bestående naturmaterial såsom sten, trä, glas och läder har vi tillsammans lagt en designmässig grund för att Miss Clara ska fortsätta vara ett av Stockholms mest attraktiva hotell under en lång tid framöver.