NY MÖTESPLATS PÅ SVEAVÄGEN

Till våren öppnar Miss Clara upp en ny mötes- och eventavdelning som kommer att addera ytterligare liv till det anrika Thulehuset på Sveavägen. Med en imponerande yta på 550 kvadratmeter, belägen på entréplanet intill hotellet, erbjuder den nya avdelningen en mångfald av möjligheter för olika sammanhang.

I centrum av denna arkitektoniskt banbrytande byggnad, som på 1940-talet var landets skarpaste funktionella fastighet, skapas det ett större mötesrum som rymmer upp 70 personer, samt tre mindre mötesrum för intimare och mer privata sammanträden. En levande lounge med panoramafönster mot Sveavägen förser gästerna med en inspirerande plats för fikapauser. Men det blir inte bara en plats för avkoppling och arbete; Miss Clara kommer även att erbjuda möjligheten till att hyra loungen som en unik eventlokal.

Det historiska Thulehuset, även känt som Skandiahuset, designades av arkitekten Gustaf Clason och står idag som ett unikt landmärke i moderna Stockholm. För att komplettera dess arv har vi på Miss Clara samarbetat med Wingårds för att skapa en atmosfär av tidlös och modern elegans.

Denna nya mötes- och eventavdelning blir inte bara en förlängning av Miss Clara's redan omtyckta atmosfär, utan även ett nytt kapitel i Thulehusets rika historia och en plats där möten och evenemang smälter samman med kultur och design.

HISTORIAN BAKOM NAMNEN

Med namnen på våra mötesrum vill vi hedra historien och personerna som har format vår verksamhet. Namnet "Thule" hyllar det historiska huset vi befinner oss i, medan "Ruth" representerar det rutmönster som återfinns på fasaden. Rummet "Clara" är döpt efter Clara Strömberg, den entusiastiska föreståndarinnan som under början av 1900-talet vägledde sina studenter på flickskolan Ateneum. Med en passion för livet och modet till att utmana normer var Clara Strömberg en pionjär inom svensk skolundervisning, och har ständigt varit en sann inspirationskälla för oss på Miss Clara by Nobis. "Iris" är namngivet efter en av våra nuvarande medarbetare, en fantastisk kvinna med betoning på gemenskap och samarbete. Genom dessa namn vill vi skapa rum med en känsla av historia och samhörighet.

LOUNGE

Öppnar i maj

CLARA

Öppnar i maj

RUTH

Öppnar i maj

IRIS

Öppnar i maj

THULE

Öppnar i Maj