Konsten att vara kvinna

Ansökningsperioden för Konsten att vara kvinna är nu stängd.

Stort tack till alla som har ansökt till vår öppna utställning "Konsten att vara kvinna". Vi har avslutat ansökningsperioden och vår kvinnliga konstnärsjury går nu noggrant igenom alla inskickade ansökningar. Vi kommer inom kort att kontakta alla sökande med mer information om nästa steg i processen. Vi uppskattar ert intresse och ser fram emot att arbeta med er för att skapa en meningsfull och berikande upplevelse. Tack för ert tålamod och stöd!

Utställningen hänger på Miss Clara by Nobis med start den 8 mars och visas under en månads tid, samtliga verk kommer att vara till salu. Under mars skänker även Miss Clara 20% av intäkterna för logipaketet ”Kvinna till Kvinna”, samt en del av intäkterna från utvalda rätter i Restaurang Ateneum, till välgörenhetsorganisationen Kvinna till Kvinna. Organisationen jobbar för en värld fri från mäns våld mot kvinnor och med 100 partnerorganisationer på plats i 20 länder är Kvinna till Kvinna en av världens främsta kvinnorättsorganisationer.

Byggnaden som idag huserar Miss Clara by Nobis byggdes ursprungligen som flickskolan Ateneum år 1910. Vi har fått vårt namn från skolans älskade, progressiva och radikala rektor Clara Strömberg. Med utställningen Konsten att vara kvinna vill vi skapa ett öppet rum med verk från kvinnor som alla får berätta sin historia med hjälp av konsten.